5ocakgazetesi.com

Kadir Aydar ilk döneminde görevden alındığında meclis arasından Meclis üyesi Hülya Erdem seçilmişti. Bu sırada CHP ve İYİ partti meclis üyelerinin ortak hareket etmesiyle çoğunlukla Başkan CHP'li meclis üyesi olmuştu.

Başkan'ı Meclis Üyeleri Mi Seçecek?

Kadir Aydar'ın itirazları sonuçlanmazsa Ceyhan Belediye Başkanını bu kez de Meclis üyeleri seçecek. Çünkü Kanuna göre "Terör" suçları dışında bir belediye başkanı görevden alınırsa Başkanı Meclis üyeleri kendi arasında toplanarak seçiyor. 

Prosedüre göre kesinleşnmesi durumunda Kadir Aydar'ın Başkanlığıyla birlikte Meclis üyeliği de düşüyor. O nedenle ilk olarak CHP'den yedek Meclis üyesi asli olarak Ceyhan Belediye Meclis üyesi oluyor. Ardından Valiliğin veya Kaymakamlığın çağrısıyla Meclis üyeleri olağanüstü toplanarak yeni Başkanı seçiyor.

Başkan Şimşek Etekli Mahallesi'nde Çalışmaları Denetledi Başkan Şimşek Etekli Mahallesi'nde Çalışmaları Denetledi

Ceyhan Belediye Meclisinde Durum Ne?

Bu durumda Ceyhan Belediye Meclisinde partilerin meclis üyesi sayıları merak ediliyor. Mevcutta CHP'nin Kadir Aydar'ın yerine gelecek üyeyle birlikte 19 Meclis Üyesi bulunuyor. AK Partinin 8 MHP'nin ise 5 Meclis üyesi bulunuyor. Yani CHP'nin Ceyhan Belediye Meclisinde çoğunluğu bulunuyor.

Peki Kim Başkan olabilir?

Başkanlık için ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın işaret edeceği ismin şanslı olacağı tahmin ediliyor. İşte Ceyhan Belediyesinin Meclis üye listesi: